Deltagande i Hack for Sweden

Foto på laget
Från vänster: Jan, Pernilla och Mattias. I fronten, vagnen och solceller. Foto: Hanna Zetterlund.

I helgen var vi på Hack for Sweden och tävlade. Laget på plats var Pernilla Näsfors, Mattias Östmar och Jan Ainali. Vi byggde på en visualiserare av tillgängligheten och kvaliteten på öppna data inom miljö- och klimatområdet för att göra lätt att se hur det ser ut för olika kommuner. Ambitionerna var ganska stora, vilket tyvärr gjorde att vi inte räckte hela vägen i mål, vi byggde helt enkelt på ett för avancerat ramverk samtidigt som det alltid är en utmaning att sätta sig in i nya dataset. Men det var kul och lärorikt, och vi har en massa konstruktiv feedback till dataägare. Arrangemanget som sådant var fantastiskt väl ordnat. Här nedan är vår presentation på hacket.

Det vi utgick ifrån hann vi dock snygga till lite (i vårt tycke) samt byta ut från Google Maps till OpenStreetMap, så det känns ändå som att det har kommit ut något konstruktivt av det utöver att vi tillskansat oss en massa kunskap. Titta gärna på vår prototyp och källkod. Vi funderar på hur vi tar det vidare, men funderar framförallt om vi kan få fram idén med något enklare verktyg. Dessutom blev vi mer peppade på att faktiskt själva göra lite mätningar på luftkvaliteten under vandringen, nu när vi har tittat lite närmare på vilket data som är tillgängligt som öppen data. Mer om det i senare inlägg!

Uppdatering:

Här är en video som Hack for Sweden spelade in med oss under själva helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *