Netatmo-sensor uppkopplad och live

En del av projektet handlar om att mäta data. Detta för att sätta igång samtal, för att jämföra olika sensorer och för att kunna följa projektet på ett enkelt sätt. Nu har vi fått igång den första sensorn. Det är en väderstation av modellen Netatmo som Quantified planet lånar ut under projektet.

image20160319_113812612
De två sensorerna i Netatmo: den större är en inomhus-sensor och den mindre en för utomhusbruk. Vi får se hur inomhussensorn klarar sig under vandringen.

Data från den kan ni redan nu hitta på Live-sidan. Det är också uppsatt så att om vissa gränsvärden uppnås så twittras det om det, med hjälp av IFTTT, till exempel när det blir iskallt. Vi ska också försöka göra all rådata tillgänglig genom exportfunktionen så fort som möjligt när vandringen har startat. Nedan kan ni se koldioxidhalten där sensorn är just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *